In groep 3 zijn we iedere dag druk bezig met leren lezen, schrijven en rekenen. We kennen al heel veel letters en we leren meteen om deze letters netjes te schrijven. Met rekenen oefenen we allerlei dingen met getallen t/m 20. We leren om getallen bij elkaar op te tellen en af te trekken, maar ook om getallen te splitsen.

In groep 4 zijn we ook iedere dag druk bezig met taal, spelling, schrijven en rekenen. Met rekenen oefenen we ook allerlei dingen met getallen, maar dan al t/m 100. Daarnaast hebben we ook verkeer en nieuwsbegrip waarbij we heel veel leren. Met nieuwsbegrip lezen we iedere week een andere tekst, actueel uit het nieuws. Over deze tekst maken we vervolgens vragen.

In onze klas volgen we de kanjertraining. Hierbij leren we om goed met elkaar om te gaan. Iedere keer een nieuw verhaal en oefeningen, waarbij we als uitgangspunt hebben: we vertrouwen elkaar en we helpen elkaar. Ook is er iedere week ruimte voor algemene kennis en creativiteit tijdens de Da Vinci lessen. Een aantal weken geleden was het thema ‘Lang geleden’ en op dit moment leren we over schatten van de aarde. Hoe ontstaan bergen eigenlijk? Wat is er allemaal te zien op een berg? En wat is dan het verschil tussen een berg en een vulkaan? Met papier-maché bouwen we een berg en een vulkaan na.

Kortom, groep 3/4 is een klas die hard kan werken, die leert om goed met elkaar om te gaan, waar er ruimte is voor creativiteit en waar ieder kind mag zijn zoals het is, want we zijn allemaal mooi gemaakt door onze God!